Vaillant d.o.o. Sarajevo

Vaillant nudi korisnicima širom svijeta energetski učinkovite i ekološki prihvatljive sisteme grijanja, hlađenja i ventilacije, sa naglaskom na obnovljiim izvorima energije. Proizvodni program obuhvata solarne sisteme, geotermalne dizalice topline, ventilacijske sisteme (rekuperatore zraka) za nisko-energetske objekte, visokoučinkovite kondenzacijske plinske uređaje za grijanje, električne uređaje za grijanje i potrošnu toplu vodu, klima-uređaje, pločaste radijatore te kompletan program regulacije.

Vaillant d.o.o. Sarajevo je u 100% vlasništvu matičnog koncerna Vaillant Group, sa sjedištem u Remscheidu, SR Njemačkoj. Koncern Vaillant Group je osnovan 1874. godine kao instalaterski obrt i ostao je do danas 100% u vlasništvu obitelji Vaillant.

Firma Vaillant d.o.o. Sarajevo prisutna je na bosansko-hercegovačkom tržištu od 2004. godine. kao zastupništvo za BiH.

Održivost

Kao firma u porodičnom vlasništvu, orijentisana ka budućnosti, preuzimamo posebnu odgovornost za društvo, okoliš i naše uposlenike. Vjerujemo da su ekonomski uspjeh te održiv i profitabilni rast usko povezani sa socijalnim i ekološkim standardima.

Održivost u Vaillantu

S ciljem da ispunimo navedene obaveze, obuhvatili smo naše aktivnosti na području održivosti u strateškom programu pod nazivom S.E.E.D.S. (održivost na području okoliša, uposlenika, razvoja i proizvoda te društva). Definicije ovih ciljanih područja temelje se na sveobuhvatnom razumijevanju održivosti koja je ključ izazova našeg osnovnog poslovanja. Uprava odjela održivosti odgovara direktno predsjedniku upavnog odbora.

Za detaljne informacije o Vaillant Group, pogledajte naš website:

https://www.vaillant.ba/